Kirurgi

Langt de fleste operationer udføres ambulant – patienten kommer hjem samme dag.

tandbehandling hund

På Dronninglund Dyreklinik udfører vi dagligt operationer på både hund, kat og kaniner. Derudover udfører vi også akutte operationer såsom kejsersnit, knoglekirurgi, mave- og tarmkirurgi samt såroperationer.

Dit dyr er konstant overvåget før, under og efter operationen. Vores personale er veluddannet i anæstesi og akut behandling, så du kan have tillid til, at vi passer rigtig godt på dit dyr.
Operationer varierer i tid, og derfor er det nødvendigt at bestille tid til indgrebet i god tid.

Du kan bestille tid på telefon 98 84 10 15, hvor vi også er klar til at besvare dine spørgsmål om de kirurgiske indgreb.

Om bedøvelse

De fleste operationer på kæledyr foregår i fuld narkose. Det er forståeligt at man som ejer er bekymret for sit kæledyr i forbindelse med operation, og vi lægger vægt på at gennemgå vores procedurer i forbindelse med narkose og operationen med ejeren. Du kan læse mere her på siden eller kontakte os, hvis du vil høre mere.
​Narkose indebærer altid en risiko, men vi anvender sikre metoder, og vi bruger godkendt og professionelt anæstesiudstyr samt overvågning.

Før operationen

Planlagte operationer foretages om formiddagen. På den måde er dit dyr indlagt kortest mulig tid inden bedøvelsen og der er mulighed for at vågne stille og roligt op inden det sendes hjem igen.

Dit dyr skal faste fra midnat aftenen før operationen, så det ikke kaster op under bedøvelsen. Dyret skal dog have adgang til vand i fasteperioden. Fasten gælder ikke for kaniner og gnavere, der altid skal have adgang til både mad og vand.

Vi beder dig om at lufte dyret inden ankomst til klinikken. Vi beder dig ligeledes om at informere os, hvis du giver dit dyr medicin eller kosttilskud eller hvis dit dyr tidligere har haft gener forbundet med narkose.​

​Vi foretager altid et sundhedseftersyn af de dyr vi skal bedøve. Det gør vi for at undersøge om dyret mangler væske, er svækket eller overvægtig samt om lunger og hjerte lyder normalt. Her kan blodprøver og urinprøver nedsætte risici forbundet med bedøvelse.

Du er velkommen til at være til stede, når dit dyr får den første beroligende injektion. Hvis dit dyr er meget nervøs for at komme til dyrlæge, må du meget gerne informere os om dette, når du bestiller tid. På den måde kan vi sørge for, at der er mest muligt ro. Både når dit dyr skal bedøves og under opvågningen.

Under operation

Vi overvåger dit dyr hele tiden under operationen, og vi har et veluddannet og rutineres operationsteam, som udfører operationer på hunde og katte flere gange ugentligt. Dette sikrer at vi kan tilbyde bedøvelse og operation under sikre forhold.

Vi udfører mange forskellige typer af operationer. Uanset hvilken slags operation det drejer sig om, så kan du have tillid til, at vi passer rigtig godt på dit dyr.

Efter operationen

Vi vil gerne beholde dit dyr på klinikken indtil det er vågnet helt op af narkosen. På den måde kan vi sikre at opvågningen er så blid som muligt, og at vi kan gribe ind hurtigt, hvis der skulle opstå komplikationer.

Det er meget forskelligt, hvor påvirket dyret er af narkosen og indlæggelsen. Derfor sørger vi for at vores operationspatienter vågner op i et stille og roligt rum uden forstyrrelser fra andre dyr.

Hvis du som ejer ønsker at blive ringet op, når operationen er overstået, så gør vi gerne det. Når du henter dit dyr får du en mundtlig og skriftlig instruktion om, hvordan du sikrer, at dit dyr kommer sig bedst muligt efter operationen.

Åbningstider

Telefonen er åben mandag til fredag fra 09.00 – 17.00

Torsdag fra 09.00 – 19.15

Konsultation

Efter tidsbestilling på

tlf.: 98 84 10 15

Ved akut sygdom

Se under “Vagtordning

Åbningstider

Telefonen er åben mandag til fredag fra 09.00 – 17.00

Torsdag fra 09.00 – 19.15

Konsultation

Efter tidsbestilling på

tlf.: 98 84 10 15

Ved akut sygdom

Se under “Vagtordning