Ultralydskanning og røntgen

Ultralydsscanning og røntgen

Ultralydsscanning og røntgen udføres i med gode resultater til undersøgelse i vores daglige arbejde.

De to undersøgelsesmetoder supplerer hinanden godt og er med til at sikre, at vi skaber et  så bredt og grundigt diagnosegrundlag, som overhovedet muligt.

Røntgen

Røntgenbilleder er i dag en integreret del af mange undersøgelser. Det er et vigtigt redskab i udredningen af mange forskellige lidelser, og det bruges til at stille diagnoser inden for mange sygdomme i knogler og organer.
Klinikken råder over udstyr til digital røntgen-undersøgelse, som vi ofte benytter til vores patienter.​
Et digitalt røntgenapparat gør, at vi har mulighed for at tage helt optimale billeder på ganske kort tid. Dette minimerer genen for dyret, og vi undgår mere stråling end højst nødvendigt. Samtidig får vi gode billeder, og vi kan efterfølgende redigere billedet til optimal kvalitet. Derved har vi et rigtig godt redskab til at stille en eventuel diagnose.
Alt efter hvad der skal fotograferes, så kan dyret være vågent eller bedøvet.
Mange hunde og katte er ikke rolige nok til at ligge stille, når de er vågne, og disse vil ofte få en mild bedøvelse inden billederne bliver taget.
Klinikken tilbyder også røntgenfotografering på sunde hunde, der skal have bedømt hofter og albuer af kennelklubben. Disse patienter skal altid bedøves for at få korrekte billeder.
Som ejer er det vigtigt at rekvirere papirer fra kennelklubben, inden billederne tages.

Ultralydsscanner – effektivt supplement til røntgen

Ultralydsscanneren benyttes med gode resultater til undersøgelse i vores daglige arbejde. Den er meget effektiv til undersøgelse af organer i bughulen (lever, nyrer, tarme, livmoder, æggestokke og blære). Med scanneren får vi værdifulde oplysninger, som vi ikke kan få gennem eksempelvis røntgen. Derfor lader vi ofte de to undersøgelsesmetoder supplere hinanden, så vi får et så bredt og grundigt diagnosegrundlag som overhovedet muligt.
Scanneren er også værdifuld til undersøgelse af fostre, helt ligesom vi kender det hos mennesker. Vi kan bestemme fosterets alder og om det udvikler sig normalt.
Ofte bruges scanneren også inden et kejsersnit for at afklare, om hvalpene eller killingerne har det godt.

Åbningstider

Telefonen er åben mandag til fredag fra 09.00 – 17.00

Torsdag fra 09.00 – 19.15

Konsultation

Efter tidsbestilling på

tlf.: 98 84 10 15

Ved akut sygdom

Se under “Vagtordning

Åbningstider

Telefonen er åben mandag til fredag fra 09.00 – 17.00

Torsdag fra 09.00 – 19.15

Konsultation

Efter tidsbestilling på

tlf.: 98 84 10 15

Ved akut sygdom

Se under “Vagtordning